Снимка PexelsРешението идва на фона на предупреждението на Северна Корея, че

...
Снимка PexelsРешението идва на фона на предупреждението на Северна Корея, че
Коментари Харесай

Южна Корея е решила да проведе предстоящите военни учения със САЩ

Снимка Pexels

Решението идва на фона на предупреждението на Северна Корея, че маневрите ще окажат влияние върху междукорейските връзки. 

" Работим, с цел да проведем учението по проект, което е належащо за готовността. Поддържахме тесни съвещания със Съединени американски щати по този въпрос ", е съобщил източник от държавното управление.

Пхенян възприема сходни учения като провокация. Лидерът Ким Чен-ун изиска в края на юли армията на КНДР да ускори бойната си подготовка.

Миналата седмица двете Кореи възвърнаха връзка.

Северна Корея е продължила да организира опити на нуклеарния си обект в Йонбьон в интервала сред декември 2020 година и февруари 2021 г, съгласно чернова на отчет на Организация на обединените нации, оповестява изданието Nikkei. Проектът на документа е квалифициран от експертна група на комисията по глобите против Северна Корея, настояща към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

От 2006 година петнадесетчленният Съвет за сигурност на Организация на обединените нации одобри няколко резолюции, с които се глоби Северна Корея в опит да се притисне страната да се освободи от нуклеарните оръжия. Същевременно САЩ постановат едностранни наказания, ограничаващи още повече стопански действия, основно в отговор на хакерски атаки от Северна Корея.

Заради интернационалните наказания, Северна Корея разчита на киберпрестъпност, за да запълни хазната си. През 2019 година страната е съумяла да открадне $2 милиарда

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР